Almene og humanitære formål

Mødrehjælpen

Støttemodtager:

Mødrehjælpen

Projekt:

Familielinjen – Mødrehjælpens rådgivning på telefon og chat

Mødrehjælpen er en privat humanitær organisation, der rådgiver og støtter børnefamilier og gravide. Det sker gennem organisationens fire rådgivningscentre og aktiviteter i deres 25 lokalforeninger.

Desværre er det ikke nok i et samfund, hvor familieidealerne er høje, og uligheden i børnenes muligheder vokser. Det er vilkår, der gør familierne særligt skrøbelige, hvis de havner i svære situationer, og det kan vise sig at få alvorlige konsekvenser for børnene.

Derfor er behovet for Mødrehjælpens telefoniske hjælpelinje, Familielinjen, større end nogensinde. Familielinjen yder rådgivning via telefon og chat til forældre i hele landet. Når man ringer eller skriver til Familielinjen, mødes man af uddannede fagpersoner, der altid sidder klar til at lytte eller med gode råd, når familielivet synes uoverskueligt. Familielinjens klare mål er at hjælpe den enkelte forælder videre i at (re-)etablere trygge rammer for deres børns liv.

”I 2016 svarede 9 ud af 10 brugere, at de vidste, hvad deres næste skridt skulle være, efter de havde chattet med en rådgiver på Familielinjen”.