Almene og humanitære formål

Børns Vilkår

Støttemodtager:

Børns Vilkår

Projekt:

Børnetelefonen

Børns Vilkår er en privat, humanitær og politisk uafhængig organisation, der arbejder for at styrke og forbedre børns udviklingsmuligheder, opvækst og vilkår i Danmark. Børns Vilkår kæmper for, at intet barn i Danmark skal svigtes af deres nærmeste voksne eller af samfundet.

Børns Vilkår driver Børnetelefonen, hvor frivillige rådgivere fører tusindvis af samtaler med børn, der deler deres frygtelige hemmeligheder. På den måde arbejder Børns Vilkår for, at børnene har mindst én voksen, der lytter og hjælper med at få den støtte, de både savner og har brug for.

Børns Vilkår har fået støtte til at opretholde og forbedre rådgivningstilbuddet Børnetelefonen, der har spredt sig til flere platforme end blot telefonen. I dag kan børn søge trøst og rådgivning via telefon, chat, digital brevkasse og sms. Som noget nyt vil Børns Vilkår oprette og drive en Youtube-kanal, bl.a. med formålet om at nå ud til flere drenge. Formålet er som alle andre af organisationens initiativer at tilbyde børn rådgivning eller bare trøst, når venskaberne er svære eller udebliver, når forældrenes skilsmisse gør ondt i maven, eller når børnene udsættes for så grusomme svigt, at de næsten ikke kan få det sagt til andre. Børns Vilkårs børnetelefon er til for, at ingen børn skal sidde alene med deres problemer, hvad enten de er store eller små.

Børnetelefonen har været et fast tilbud til børn og unge siden 1987, og initiativet er helt afhængigt af fonde og legater, kommunale/offentlige puljer, medlemskontingenter og indsamlingsaktiviteter.

En analyse fra Gallup udført i 2015 viser, at 87% af børn og unge i alderen 10-18 år kender til Børnetelefonen.

Arbejdet i Børns Vilkår er særdeles vigtigt, og Fonden har bakket om deres initiativer gennem de sidste tre år.

”Jeg vil gerne sige tak for de råd i gav mig, da jeg ringede og havde lyst til at begå selvmord. Tak for jeres MEGET gode råd – elsker jer!”

Sådan skrev et af børnene efter at have talt med Børnetelefonen.